Джерард: Само ШЛ може да остави Суарес в Ливърпул


Н. Гавазов

Джерард: Само ШЛ може да остави Суарес в Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард смята, че само класиране в следващото издание на Шампионска лига може да запази в клуба нападателя Луис Суарес. Приносът на уругваеца към текущите локални успехи на „червените" е огромен - той вкара почти половината от всички попадения на отбора и именно от него идва най-голяма заплаха за вратата на противника.

Към момента Ливърпул се намира на седмо място в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия и благодарение на серията от положителни резултати в последните двубои мърсисайдци имат шансове да попаднат в четворката. Джерард смята, че само участие на „червените" в най-престижния европейски клубен турнир ще помогне да бъде запазен Суарес в отбора.

„Знам, че той неотдавна подписа нов дългосрочен договор и се чувства щастлив на „Анфийлд". Но мисля, че на този въпрос може да отговори само Суарес. Единствено той знае докъде се простират неговите амбиции и стремежи. Надявам се, че от днешният ден до края на сезона ще направим всичко възможно, за да финишираме в четворката и решим този въпрос заради него. Няма никакво съмнение, че Луис заслужава да играе в Шампионска лига. Всеки един е длъжен да го признае", заяви Джерард за Talk Spors.

 

  Сподели
96