Играчите на Суонзи ще си разделят 8 милиона, ако завършат сезона в шестицата


Н. Гавазов

Играчите на Суонзи ще си разделят 8 милиона, ако завършат сезона в шестицата

Ако Суонзи успее да завърши сегашния сезон във Висшата лига на Англия в шестицата на най-силните, играчите от отбора на Михаел Лаудруп ще си разделят грамаден бонус от 8 милиона паунда, твърди Daily Mirror. Според изданието, заплатите в уелския клуб са най-ниските от всички отбори в елита. Така например най-високо е възнаграждението на Мичу, който всякак седмица се разписва срещу сумата от 25 000 паунда.

Но едновременно с това Суонзи притежава най-прогресивната скала от бонуси във Висшата лига. Например, за победа в мач от Премиършип всеки футболист, който започне в стартовия състав получава премия от 5 000 паунда, а резервите по 2 500.

Предвидени са бонуси и за индивидуални постижения, но основният акцент е поставен върху отборните успехи. Играчите, които следващата седмица ще вземат участие в полуфинала за Купата на Лигата против Челси ще получат минимум по 7 000 паунда.

През миналия сезон когато воденият от Брендън Роджърс Суонзи се класира на 11-то място, играчите си разделиха бонуси в размер на 5.5 милиона паунда. Ръководството на уелския клуб отново е решило щедро да се отблагодари на своите футболисти и този път е обещало 8 милиона за попадане в топ 6, като тази сума ще бъде разделена между 25 футболисти.

 

  Сподели
84