Бенитес: През този сезон Челси не може да спечели титлата


Н. Гавазов

Бенитес: През този сезон Челси не може да спечели титлата

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес сподели мнението си за шансовете на отбора в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Както е известно, преди изиграване на днешните срещи от кръга в Премиършип „аристократите" се намират на трето място в класирането, на 13 точки от лидера Манчестър Юнайтед. Според испанският специалист, подобна разлика няма как да бъде наваксана.

„От гледна точка на разположението на отборите, аз не смятам, че Челси е способен да стане шампион на Англия. Впрочем, ние имаме възможността да се борим за отличие в Купата на Англия, Купата на Лигата и Лига Европа. Аз съм длъжен да дам увереност на играчите, че те могат да победят всеки един съперник", каза Бенитес за ВВС.

„Винаги е хубаво след неуспешен домакински мач в следващата среща да играеш против силен съперник какъвто е Арсенал. Те са наши преки конкуренти и сме длъжни да извлечем максимум позитив от тази ситуация. Следват ни по петите във Висшата лига, но ако ги победим ще направим разликата солидна", каза още испанецът.

 

  Сподели
102