Гигс с една крачка по-близо до треньорска дейност


Н. Гавазов

Гигс с една крачка по-близо до треньорска дейност

Райън Гигс направи още една крачка към своята бъдеща кариера на треньор, получавайки през тази седмица първият пакет от професионалният треньорски лиценз на УЕФА. 39-годишният ветеран побърза да даде интервю, в което подчерта, че ако някога иска да оглави футболен клуб, пример за подражание ще му бъде Сър Алекс Фъргюсън.

„В основата на успеха лежат много неща: гладът към победата, трудната и тежка работа и високите изисквания към себе си. Той много дълго е ангажиран с работата си, но винаги е смятал, че трябва да се развива заедно с развитието на самата игра", заяви Гигс в интервю за списанието на Клуба на професионалните треньори The Boot Room.

„Той контролира всичко. Когато е започвал работа е имал 4-5 помощника, а сега само с първия отбор работят 10-12 специалисти. Благодарение на това той вижда цялостната картина в клуба и му харесва случващото се", каза още уелсецът.

„Мисля, че не е съвпадение, че толкова много футболисти, играещи под ръководството на Сър Алекс станаха треньори. Ако искате да постигнете успехи в своята работа, необходимо е просто да поиграете под неговото ръководство", продължава Райън.

„Бих искал да се изпробвам в треньорската и управленската дейност. За начало планирам да тренирам футболисти, а след това ще видим какво ще се случи. Но преди всичко искам да удостоверя, че имам всичко необходимо за своята квалификация, поради това се занимавам с тези въпроси, макар и продължавайки да играя. Искам когато завърша кариерата си на футболист да бъда напълно готов за треньорска дейност", завършва Гигс.

 

  Сподели
103