Алърдайс недоволен от Фил Дауд


Н. Гавазов

Алърдайс недоволен от Фил Дауд

Мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс подложи на критика решението на арбитъра Фил Дауд да не отсъди 11-метров наказателен удар в полза на неговия отбор по време на вчерашната среща-реванш от третия кръг на Купата на Англия против Манчестър Юнайтед. Както е известно, в сряда вечер възпитаниците на Алърдайс отстъпиха на „червените дяволи" с 0:1 и излетяха от турнира.

Малко бяха моментите пред „чуковете" да изпратят мача в допълнителното време, но всичко можеше да се промени, ако Дауд през втората част бе отсъдил дузпа за игра с ръка на защитника на домакините Рафаел.

Реферът обаче не направи това, а след известно време в аналогична ситуация пред вратата на Уест Хем показа „бялата точка". Независимо, че Уей Рууни не реализира наказателния удар, Алърдайс бе вън от себе си по време на пресконференцията след мача.

„Цялата разлика между играта с ръка на Рафаел и Джордан е в това, че Спенс играе за Уест Хем като гост на Манчестър Юнайтед и Рафаел, който играе у дома на „Олд Трафорд". Фил Дауд беше заел прекрасна позиция и добре видя, че топката удари Рафаел в ръката, но остави да продължи мача. В другата половина на терена топката също попадна в ръката на Джордан. Ако ти дадеш дузпа на едното място, трябва да го направиш и на другото. Може да си гледате повторенията колкото си искате. В ситуацията с Рафаел Дауд беше близо до него и видя всичко, докато при Спенс се намираше в по-лоша ситуация", каза Алърдайс.

 

  Сподели
115