Венгер: Вече сме готови да харчим


Н. Гавазов

Венгер: Вече сме готови да харчим

Тази вечер Al Jazeera излъчи интервю с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, в което френският специалист заяви, че продължава работата си на трансферния пазар и по специално върху това да привлече в своя отбор двама нови футболисти. Както е известно, по-рано наставникът на „артилеристите" говореше, че няма да купува когото и да е заради количеството, тъй като Арсенал има нужда само от „изключителни играчи".

Търсенето им продължава и до днес.

„Моят план се състои в това да запазя всички играчи и по възможност да привлека в тима двама нови. Сега вече сме готови да харчим големи пари, тъй като по-рано заради строителството на новия стадион и изплащането на дълговете нашите финанси бяха ограничени", заяви Венгер в интервюто.

„Независимо от трудния период, ние си оставаме отбор от топ-ниво. Макар и без победи във Висшата лига на Англия, Арсенал както преди съответства на топ-ниво", каза още френският специалист.

„Сега нашето финансово състояние значително се подобри и ние отново сме готови да харчим. Нашият път е като този на Барселона - опитваме се да създадем ядрото на отбора за сметка на собствените ресурси, а отвън привличаме едва тези играчи, които реално могат да подсилят тима", допълни Венгер.

 

  Сподели
181