Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (11.01 -14.01)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (11.01 -14.01)

Постепенно големият футбол се завръща по всички европейски терени. С възобновяването на шампионатите в Испания и Италия след зимната пауза, дойде време да продължим една традиция на FUTBOL TV, а именно да определим кои са героите на изминалия кръг в най-добрите европейски първенства.

Представяме ви: Dream Team за периода 11.01 - 14-01. Тактическа постройка 3-6-1.


ВРАТАР

Жулио Сезар (КПР)

Леко затруднение имаше около избора на вратар, тъй като Антонио Миранте от Парма и Алексис Тебо от Брест направиха повече от чудесни мачове. Най-бързо отпадна Тебо, чийто отбор игра срещу средняка Евиан. Относно Миранте, той направи 8 спасявания срещу Ювентус, допускайки един гол. От своя страна Жулио Сезар извърши 7 спасявания срещу Тотнъм, опазвайки вратата си „суха". Това надделя в крайна сметка, така че бразилският страж на КПР е вратар на нашия отбор.

Подгласници: Миранте (Парма)

 

ЗАЩИТА

Данило д'Амброзио (Торино)

Защитникът на Торино е с несъмнен огромен принос в победата на своя отбор над Сиена, който оказа адско съпротивление на „биковете". На сметката на Д'Амброзио има две асистенции, три чисти шпагата и девет изчиствания на топката при опасни ситуации.


Кайл Нотън (Тотнъм)

24-годишният англичанин все повече се утвърждава в ролята си на основен защитник на Тотнъм. В дербито срещу яростно сражаващия се за своето оцеляване Куисн Парк Рейнджърс Нотън помогна на отбора си да запази своята врата суха. - 86 % точност на паса и четири чисти шпагата.


Патрис Евра (Манчестър Юнайтед)

Отново имаше огромни колебания за това кой да е третият бранител в защитната формация на Отбора на седмицата на FUTBOL TV. Тук конкуренти на Евра бяха Хилтън от Монпелие, който спечели 16 единоборства и четири шпагата, както и Рафаел от Манчестър Юнайтед, който срещу Ливърпул направи спиращ дъха мач. В крайна сметка взехме философско решение - третият бранител да бъде французинът, който асистира на Ван Перси и след това проби зашитата на Пепе Рейна при втория гол.

Подгласници: Хилтън (Монпелие), Рафаел (Манчестър Юнайтед). Чивели (Ница), Шкъртел (Ливърпул), Споли (Катания), Раду (Лацио), Варан (Реал Мадрид), Годин (Атлетико Мадрид).

 

ПОЛУЗАЩИТА


Патрик Еберт (Валядолид)

Немският полузащитник проведе наистина най-добрия си мач в испанския елит, блестейки срещу Майорка. Футболистът оформи дубъл във вратата на островитяните, а в добавка записа и асистенция. Черешата на тортата е, че всичко това стана само след шест отправени удара!


Гьокан Инлер (Наполи)

Централният полузащитник на неаполитанците стана едно от трите момчета, които поеха върху себе с отговорността да бележат голове в момент, в който Единсон Кавани си взе почивка в мача срещу Палермо. Инлер вкара един от трите гола във вратата на сицилианци и взе участие при второто попадение, освен това Инлер бе режисьорът в играта на „партенопеите" и съвсем заслужено бе определен за играч на мача.


Дидие Дигар (Ница)

Главен „виновник" за разгрома на Валенсиен. 26-годишният полузащитник умело ръководеше играта на своите в средата на терена, като освен, че осъществяваше връзката между отбраната и нападението, дирижираше умело действията на атакуващите футболисти и бе мозъка на някои от най-хубавите атаки на южняците, при които например паднаха головете на Цвитанич. Освен това Дидие лично се разписа в 87-та минута, а преди това и асистира.

 

Джеймс Милнър (Манчестър Сити)

Роберто Манчини постоянно се оплаква, че има нужда от подсилване на отбора, но едва ли вече и собствениците на клуба му вярват действително ли италианецът има нужда от подобно нещо или дали проблемите не се крият в самия него. Сити гостува на „Емирейтс" и мнозина очакваха поражение на „гражданите", които бяха без Яя Туре и Самир Насри. Няма да коментираме как се стигна до победата с 2:0, тя е факт, както и това, че Милнър беше избран за играч на мача. Англичанинът се справи отлично със своите задължения и не само, че компенсира отсъствието на двамата водещи полузащитника, но и лошата игра на Давид Силва. Като плод на доброто му представяне бе и голът в 21-та минута, с който бе поставено началото на поражението на домакините.

 

Хернанес (Лацио)

Трябва да кажем, че Лацио победи Аталанта не толкова заради попадението на Флокари и автогола на Бривио, а най-вече заради отличната игра на Хернанес. До почивката атакуващата линия на домакините буксуваше сериозно и така не успяваше да преодолее Консигли, но след почивката бразилският полузащитник се разигра и благодарение на своето творчество и плам се стигна до победата над коравия съперник.

 

Рамирес (Челси)

След провалите срещу Суонзи Сити и КПР противниците на Челси потриваха доволно ръце - „аристократите" пътуваха до „Британия Стедиъм", който през сезона се превърна в лобно място на не малко отбори, а Арсенал и Манчестър Сити загубиха точки тук. Сметките обаче излязоха криви, защото лондончани тотално надиграха съперника си и не оставиха никакво съмнение в победата си, като основен диригент в разгрома на „грънчарите" стана средната линия на гостите, в която най-много се отличиха Азар и Рамирес. Изборът върху бразилеца е заради това, че той спечели повече единоборства от белгиеца, подаде повече точни пасове и освен това игра много стабилно както в нападение, така и в защита.

Подгласници: Азар (Челси), Перес (Болоня), Туран (Атлетико Мадрид).

 

НАПАДЕНИЕ

Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед)

Ван Перси продължава да води „червените дяволи" към златото в английската Висша лига. В най-емблематичното дерби на Острова холандският национал за първи път разбра какво означава истинско дерби и колко силен може да бъде натискът от трибуните по време на срещата с мърсисайдци. В 20-та минута Робин по красив начин завърши подаването на Евра. След седем минути нападателят можеше да удвои резултата, но топката отиде към публиката. Все пак холандецът взе активно участие при втория гол, когато центрира майсторски към Видич и Евра.

Подгласници: Лукаку (УБА), Джеко (Манчестър Сити), Меси (Барселона), Солдадо (Валенсия)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР


Брайън Макдермът (Рединг)

Мениджърът на Рединг в мача с Уест Бромич в продължение на 80 минути изглеждаше сякаш тренира тим от Чемпиъншип. А и отборът му, губейки с 0:2 с крайслерска скорост се движеше към по-долната дивизия. След това обаче Макклеър се изтегли по-напред, буквално напускайки опорната зона, крайните защитници започнаха да играят по-активно и постройката на игра от 4-1-4-1 бе променена на 4-1-2-3. Изглежда, че Макдермът успя да убеди играчите в тежкото положение, в което се намираха, защото последваха три точки удара, които донесоха третата победа за „роялс". По-важното е, че Рединг убеди феновете си, че има сили за запазване на елитния си статут.

 

  Сподели
185