Даунинг: Успяхме леко да зашеметим Юнайтед


Н. Гавазов

Даунинг: Успяхме леко да зашеметим Юнайтед

Полузащитникът на Ливърпул Стюърт Даунинг сподели впечатленията си от срещата от 22-я кръг на Висшата лига на Англия с Манчестър Юнайтед. Както е известно, „червените дяволи" победиха с 2:1 и по такъв начин записаха втори успех над своя исторически съперник в рамките на един сезон. Даунинг смята, че той и съотборниците му са можели да направят много повече в мача.

„Разочаровани сме от поражението срещу Юнайтед. Длъжни бяхме да вземем равенството. Извинявайте, но им позволихме прекалено много да контролират играта през първото полувреме. Прекалено често се връщахме назад. Като цяло смятам, че показахме прекалено много уважение към съперника си. На почивката мениджърът подчерта, че е много важно да ги пресираме когато губим топката. Той каза също така, че по такъв начин ще ги разконцентрираме и тогава ще имаме повече шансове в атака. Последвахме съветите му и видяхте колко добре изглеждахме през второто полувреме", призна Даунинг в интервю за Talk Sports.

„През последните 20 минути силно притиснахме Юнайтед. Чувстваше се, че феновете им започнаха да стават нервни, а Сър Алекс отиде на тъчлинията и започна да дава много инструкции. Създадохме много голови положения и успяхме да ги зашеметим леко. Малко са отборите, на които се отдава да покажат този футбол на „Олд Трафорд", който ние демонстрирахме през второто полувреме", завършва полузащитникът на Ливърпул.

 

  Сподели
95