Ман Сити победи Арсенал в груб мач на Емирейтс (видео)


И. Ангелов

Ман Сити победи Арсенал в груб мач на Емирейтс (видео)

В 22-ят кръг на Висшата лига Арсенал трябваше да приеме един традиционно лесен съперник, както историята показва, но днес нещата не се развиха добре за домакините, които пострадаха от ранен червен картон. Ман Сити победи с 2:0, а в срещата видяхме 6 жълти и 2 червени картона.

В 8-ата минута Лоран Косчелни бе изгонен за задържане на Един Джеко в наказателното поле. Зад топката на дузпата застана Джеко, но Шчесни успя да отрази ударът му в гредата и да хване разходилата се по гол-линията топка.

В 21-ата минута обаче Сити се възползва от превъзходството си. Тевес пусна топката на Милнър и той стреля по прекрасен начин. В 32-ата минута Един Джеко вкара, след като Милнър отне топката от Гибс и центрира ниско. Тевес намери Шчесни с удара си и Джеко довкара за 2:0.

След поредица ротации Арсен Венгер успя да пренареди състава си до постройка с 2 нападателя и Арсенал започна да владее повече топката през втората част. След редица статични ситуации тима стигна до равенство по отношение на хората на терена, след като в 75-ата минута Джак Уилшър напредна и в краката му влетя Венсан Компани. Макар халфът на "артилеристите" да преигра малко това свърши работа и капитанът на Сити бе изгонен.

След този момент Арсенал успя да създаде няколко положения за гол, но нямаше успех, а Джолиън Лескът изби една топка от гол-линията.

1. Манчестър Юнайтед




55т.

2. Манчестър Сити




48
3. Челси




41
4. Тотнъм




40
5. Евертън




37
6. Арсенал




34

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
167