Давид Силва: Трябва да догоним Юнайтед до края на февруари


Н. Гавазов

Давид Силва: Трябва да догоним Юнайтед до края на февруари

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва призна, че неговият отбор има намерение да догони лидера във Висшата лига на Англия Манчестър Юнайтед до края на февруари. Към момента „гражданите" изостават от своите съседи на седем точки, но през миналия сезон те успяха да заличат подобна разлика и в крайна сметка да спечелят титлата. Силва се надява, че ситуацията сега ще се повтори.

„Няма да е лесно, но нашата задача се състои в това да се изравним с Манчестър Юнайтед до края на февруари. През миналата година отстъпвахме с толкова, но тогава спечелихме титлата. Това показва, че задачата не изглежда неизпълнима. През сегашната си кампания основната ни цел беше да се представим успешно в Шампионска лига, но там се провалихме и сега искаме отново да станем първи във Висшата лига и отново да зарадваме нашите запалянковци", каза Силва за Goal.com.

„Необходимо е да работим още повече и да избегнем всякакви засечки, тогава мисля, че всичко ще се получи както трябва. Трябва да покажем, че Сити е шампион и има намерение да остане такъв. Да, предстои ни дълъг път, но повече не може да позволим на Юнайтед да увеличава разликата. Бъдещето е в нашите ръце и миналата година демонстрирахме колко силни може да бъдем дори в най-лошата част от сезона", завършва испанският полузащитник.

 

  Сподели
95