Пол Инс: По-добре Том да е в Блекпул, отколкото да търка пейката в Ливърпул


Н. Гавазов

Пол Инс: По-добре Том да е в Блекпул, отколкото да търка пейката в Ливърпул

Бившият полузащитник на националния отбор на Англия Пол Инс смята, че неговият син Том няма смисъл да отива в Ливърпул или Манчестър Юнайтед, ако там трябва да седи на резервната скамейка. Както е известно, през 2011 година младият Том напусна мърсисайдският клуб и се отправи в Блекпул, където получаваше редовна игрова практика за разлика от „Анфийлд". Постепенно играчът направи име в „мандарините" и сега е желан от няколко големи клуба от Висшата лига.

Инс, който навремето игра за Ливърпул и за Манчестър Юнайтед смята, че неговият 20-годишен син е готов да играе в Премиършип, но трябва добре да се замисли над избора си на клуб.

„Много хора го свързват с Ливърпул, но аз нито един път не съм казвал, че ще отиде там. Също така не съм казвал нито един път, че ще напусне Блекпул. Единственото, което чувствам е, че той е готов за Висшата лига, но означава ли това, че той ще си тръгне през януари, в края на сезона или след един сезон? Кой знае?", заяви Пол за Sky Sports.

Мисля, че той е напълно готов да играе във Висшата лига, но няма смисъл да идва, ако стои резерва. Това ще попречи на развитието му. Където и да отиде, той трябва да получи шанс за достатъчно игрово време. Ако говорим за клубове като Ливърпул, Юнайтед или Барселона, безсмислено е да отива там, ако няма да играе. От моя гледна точка е по-добре да си остане в Блекпул и да бъде изпозлван всяка седмица", каза още Инс-старши.

 

  Сподели
84