Айър: Не съм се срамувал от гола на Суарес


Н. Гавазов

Айър: Не съм се срамувал от гола на Суарес

Управляващият директор на Ливърпул Йън Айър призна, че не е бил смутен от вкарания след нарушение на правилата гол на Луис Суарес в неделния мач от Купата на Англия срещу Мансфийлд. Както е известно, уругваецът отново влезе в заглавията на вестниците, след като си послужи с ръка, за да вкара топката с ръка, а най-шокиращото е, че след това Суарес празнува попадението си.

След мача президента на Мансфийлд Джон Редфорд заяви, че дори ръководителите на Ливърпул са се засрамили от гола на своя нападател . Айър обаче даде да се разбере, че не знае на какви основание Редфорд е направил тези изводи.

„Истинска глупост е да се говори, че аз бил смутен или ме е било срам. Разговарях с техния президент след мача и си стиснахме ръцете. Благодарих му за гостоприемството и им пожелах успех в останалата част от сезона. Тогава той ми каза, че вторият ни гол е вкаран с ръка, а аз му отвърнах, че съдията е сметнал, че е това е станало неумишлено и поради това е признал гола. Не съм давал никакви признаци, че се срамувам. На този мач аз бях единственият от ръководството и поради това не знам кого е имал предвид", каза Айър за ESPN.

„Разбира се, бях много изненадан, четейки коментарите му, защото треньорът и играчите на Мансфилд проявиха достойнство и казаха след мача, че такива неща от време на време се случват във футбола. Обидно е, че техният президент направи подобни коментари. Да, може да не го обвиняваме, а това, че Суарес си целуна ръката след гола не е злорадство, той прави така след всеки гол", завърши ръководителят на Ливърпул.

 

  Сподели
90