Фенове на Сити отказаха скъпите билети на Арсенал


Н. Гавазов

Фенове на Сити отказаха скъпите билети на Арсенал

Манчестър Сити върна на Арсенал една трета от билетите на които имаше право за гостуването си на „Емирейтс" в края на седмицата. Както е известно, в неделя в Лондон ще се състои крайно интригуващ мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия между Арсенал и Сити. „Гражданите" като гостуващ отбор получиха 3 000 пропуска за „Емирейтс".

Оказва се обаче, че Сити е успял да продаде на своите фенове само две трети от скъпоценните хартийки, а 912 билета върнал на „артилеристите" , които ще бъдат пуснати в свободна продажба на цена от 62 паунда броя.

Именно тази висока цена обяснява слабият интерес на феновете на Сити към възможността лично да се отправят към „Емирейтс" и да подкрепят любимците си. Отчитайки и разходите по пътуването, изглежда не за всеки джоб е подобно удоволствие.

„За мача, който ще се състои в неделя и ще бъде показан пряко в ефира на телевизията, това е най-скъпият билет, който си спомням да съм виждал в своя живот. В наше време не е толкова трудно да намериш място където да гледаш срещата по телевизор. Дори да не го излъчваха директно, да искаш от хората 62 паунда е нелепо. А когато може да се гледа по телевизора и то пряко, това вече е глупост", заяви генералният секретар на фен-клуба на привържениците на Сити Кевин Паркър.

„Това само показва, че футболните клубове са се отдалечили от действителността. Ако запалянковците на Сити заминат с предоставените им клуба автобуси, това ще им струва по 30 паунда. Отчитайки цените на билетите, получават се 92 паунда, при положение, че няма да правят нищо друго. Но нека добавим програмата за мача, яденето, напитките и се получава сума от 120-130 паунда на човек", каза още Паркър.

Както съобщава The Guardian съгласно проведено изследване през октомври, Арсенал притежава най-скъпите сезонни абонаменти във Висшата лига на Англия (1 955 паунда) и най-скъпите билети за обикновените места по трибуните (до 126 паунда за възрастни). Освен това, цените на напитките и храната на „Емирейтс" са най-скъпите от всички стадиони в страната. Така например чаша чай на „Олд Трафорд" и „Етихад Стейдиъм" струва 4 паунда, на „Уайт Харт Лейн" и „Анфийлд" 3 паунда, на „Британия Стейдиъм" 2 паунда, докато на „Емирейтс" тя е 5 паунда.

 

  Сподели
109