Брадфорд направи история - Уигън, Арсенал, сега и Вила под ножа


И. Ангелов

Брадфорд направи история - Уигън, Арсенал, сега и Вила под ножа

Брадфорд Сити се приближи до това да стане първия отбор от 4-то ниво на английския футбол, който да успее да елиминира 3 отбора от елита в Купата на лигата. Сега тима има аванс от 2 гола за обратния мач на гости на Астън Вила след 3:1 днес, а утре се играе другата полу-финална среща Челси - Суонзи.

Още в 19-ата минута Наки Велс даде шокиращо предимство на аутсайдерите в мача след един корнер. След попадението домакините се прибраха и действаха само на контра, като в дадени моменти отбраната бе истинско опълчение.

Вила пресираше усилено и не позволяваше никакви действия на домакините през цялото време, но нов шокиращ гол падна в 77-ата минута. Този път Рори МакАрдъл вкара. Защитникът намери с глава едно центриране на Гари Джоунс, а тук вече Вила съжали за пропуснатите си възможности. 

В 81-ата минута домакините стигнаха до ново добро положение, но гредата спаси Вила. От това пък се възползва Андреас Вайман, който вкара в ответната атака и даде надежда на своите. Всичко приключи обаче в добавеното време, когато домакините отново поведоха с 2 гола. 

Карл МакХю този път бе намерен от Гари Джоунс, отново гол с глава след прекрасна атака реши всичко. И така тима от Лига 2 е близо до финал с двата си гола аванс преди гостуването в Бирмингам.

  Сподели
114