Уилшър: Гладни сме за трофеи


Н. Гавазов

Уилшър: Гладни сме за трофеи

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър е уверен, че ако неговият отбор в най-скоро време спечели трофей, това ще даде тласък за успешно представяне в следващите няколко години. Последният успех на Арсенал е в Купата на Англия през 2005 година и в момента в отбора няма нито един футболист, който да е печелил трофей с екипа на „артилеристите".

През сегашния сезон лондончани излетяха от Купата на Лигата и имат теоретични шансове да спечелят титлата във Висшата лига на Англия. В същото време Арсенал продължава участието си във ФА Къп и макар, че никой не смята възпитаниците на Арсен Венгер за фаворити, на „Емирейтс" са изпълнени с оптимизъм.

Уилшър не стои на страна от общото настроение и е убеден, че евентуален успех ще се превърне във фундамент за бъдещите създаване на успешен отбор.

„Всички искаме този трофей. Когато вие завършвате кариерата си, поглеждате назад и виждате какво сте постигнали за всичките тези години. Поради това всички ние искаме титли, както и нашите запалянковци. Много сме гладни за трофеи и ако успеем в тези години да постигнем голяма победа, ще може да построим добър фундамент за успешно представяне в следващите няколко години", заяви Уилшър за Sky Sports.

„Разбира се, леко е да седиш и да говориш, че когато спечелим един трофей ще постигнем още повече, но сега е нужно преди всичко да се съсредоточим върху първия си трофей, трябва да го завоюваме. Знаем колко тежко ще ни е в Купата на Англия тази година, но не забравяйте, че ние продължаваме участието си и в Шампионска лига. Сега се намираме в добро положение, просто ни е необходимо да постигнем една серия от стабилни резултати", каза още англичанинът.

 

  Сподели
158