Евертън с уверена победа във ФА Къп


И. Ангелов

Евертън с уверена победа във ФА Къп

Трети кръг на Купата на Англия противопостави Челтенъм и Евертън, като тима от Висшата лига бе гост днес. Мърсисайдци обаче подготвиха силна титулярна постройка и уверено спечелиха своя мач с 5:1. Едва след като бяха сигурни в победата гостите дадоха шанс на Челтенъм да владее топката.

Още в 13-ата минута Никица Йелавич откри. Фелаини фалцира един удар, който намери гредата и нападателя довкара топката в мрежата. В 21-ата минута Лейтън Бейнс вкара от дузпа, която бе спечелена отново от Фелаини. 

През втората част се разписа Леон Озмън. В 49-ата минута Бейнс напредна от ляво, навлезе в наказателното поле и предостави топката на Озмън, който не сбърка. Само след 2 минути Ръсел Пен вкара за домакините, като Тим Хауърд не реагира добре в близкия си ъгъл. 

В 58-ата минута Шеймъс Коулман вкара прекрасен гол след добра атака с Аничебе. Тук гостите се отпуснаха и дадоха няколко положения на Челтенъм, но въпреки това вкараха отново. Маруан Фелаини донесе гол, какъвто заслужаваше с прекрасната си игра днес. В 89-ата минута Аничебе игра добре, за да намери снажния халф в наказателното поле за гола.

Така Евертън ще се изправи с победителя от срещата Болтън/Съндърланд в 4-ти кръг.

  Сподели
85