Сър Алекс: Ван Перси много помага на Бютнер


Н. Гавазов

Сър Алекс: Ван Перси много помага на Бютнер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън отбеляза, че Робин ван Перси е помогнал много на Александър Бютнер при установяването му в Англия и Манчестър Юнайтед. Както е известно, двамата холандци пристигнаха на „Олд Трафорд" през лятото, но опитът на Ван Перси се оказа неоценим за Бютнер, който попадна в изцяло ново обкръжение.

Аз смятам, че опитът на Робин в Англия ще помогне много на Бютнер по отношение на адаптирането му към новата обстановка. Струва ми се, че това вече се случва, тъй като Ван Перси вече се намесваше и наставляваше Бютнер в определени ситуации и му помагаше да научи много за новия си клуб и за културата изобщо", каза Сър Алекс за за холандското издание Omroep Gelderland.

„Александър добре тренира и в това отношение аз нямам никакъв проблем с него. Напълно се установи в Англия и вече си има свой собствен дом. Струва ми се, че тук му харесва много. На някой хора им е необходимо повече време, за да се впишат в такъв голям клуб, но Бютнер се справя отлично в това отношение", допълни шотландският специалист.

 

  Сподели
66