Брайтън изхвърли Нюкасъл от ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Брайтън изхвърли Нюкасъл от ФА Къп (видео)

Оказа се, че наистина Алън Пардю има доста проблеми със своя състав, след като в първата среща на тима от елита във ФА Къп, той бе изхвърлен от Брайтън с 2:0 на стадион "Амекс". Макар много играчи да получиха почивка за Нюкасъл, представянето не бе на нужното ниво дори за резервите.

Домакините владееха инициативата от първият момент до самия край, като в 33-ата минута падна единственото попадение. Уейн Бридж достави прекрасна топка в наказателното поле и Орланди вкара от воле. Нюкасъл промени системата си на полувремето и Джеймс Пърч, и Пол Дъмет се появиха в игра, но това не промени много нещата.

В 63-ата минута Шола Амеоби бе изгонен за острото си влизане в краката на Лопес, макар да нямаше контакт. Реакцията на Лопес, който преигра драматично, по-скоро накара рефера да изгони Амеоби. Така или иначе мачът бе почти решен с половин час до края. Макар с човек по-малко гостите пресираха за попадение и бяха близо на няколко пъти чрез Сами Амеоби, той обаче нямаше късмет днес. 

Така в 87-ата минута Брайтън подпечата победата си с нов гол. Резервата Уил Хоскинс прокара топката под Роб Елиът, но колко лоша бе играта на Maйк Уилямсън в случая. Така втора поредна година Брайтън изхвърля Нюкасъл от най-стария футболен турнир.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
108