Сър Алекс: Трябва да спечелим Купата на Англия заради Рио


Н. Гавазов

Сър Алекс: Трябва да спечелим Купата на Англия заради Рио

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че е дошло време неговият отбор да наруши неприятната за себе си традиция в Купата на Англия. Както е известно, за последен път „червените дяволи" празнуваха успеха в този турнир през 2004 година. Шотландският специалист възнамерява този път да се пребори за победа в най-стария футболен турнир в Европа.

„Рио Фърдинанд е от десет години в отбора, а още нито един път не е печелил Купата на Англия - това е невероятно. Трябва да направим нещо по въпроса. За да побеждаваш в мачове от Купата не е задължително да се намираш в добра форма. В голяма степен успехът се дължи и на късмет. Играхме полуфинал срещу Сити, но и дотогава имахме трудни срещи - два пъти гостувахме на Ливърпул и Сити и домакинствахме на Лийдс, когато дадох почивка на някои основни играчи и си платихме за това", заяви Сър Алекс за клубната телевизия на Юнайтед.

„Финалът против Челси бе фантастичен, но тогава им провървя тъй като Дрогба вкара гол в края на мача. Отстъпихме с дузпи на Арсенал в мач, който бе истинска пародия. Впрочем, колкото повече се доближаваме към „Уембли", толкова по-добри ще ставаме", каза още шотландският специалист.

Сър Алекс не пропусна да похвали и своя стар приятел Сам Алърдайс, който тази вечер ще води Уест Хем срещу Юнайтед.

„Уест Хем се намира в чудесна форма, още повече, че играе у дома си. Сам върши отлична работа и резултатите на тима го потвърждават. Ето защо мисля, че ни предстои тежък мач, но се надявам, че ще успеем да победим", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
79