Сър Алекс поиска разследване на трансфера на Фрайърс в Тотнъм


Н. Гавазов

Сър Алекс поиска разследване на трансфера на Фрайърс в Тотнъм

Сър Алекс призна, че е много разстроен от преминаването на бившия защитник на „червените дяволи" Зеки Фрайърс в Тотнъм. Контрактът на младия играч с Юнайтед изтичаше през лятото, но двата клуба не успяха да се договорят за размера на компенсацията и левият бранител се отправи за Белгия, откъдето дойде на „Уайт Харт Лейн" през зимния трансферен прозорец.

Според наставника на Юнайтед, Тотнъм е нарушил правилата и във връзка с това шотландския специалист призова футболните власти да започнат разследване на трансфера.

„Честно казано, това го очаквахме. Как ще определите така развилата се ситуация? От моя гледна точка е налице откровена манипулация. Тотнъм не направи нищо нередно, тъй като Фрайърс премина в Стандарт. „Шпорите" се опитаха да го купят и ние им казахме определена сума. Те отказаха да платят и помолиха да дадат на Фрайърс изпитателен срок, но така или иначе му изтичаше контрактът през юни. Зеки замина на проби с Тотнъм за Португалия, след което „шпорите" заявиха, че не са готови да платят и изведнъж Фрайърс без видима причина подписа със Стандард. Ние веднага разбрахме и заподозряхме, че през януари той ще се върне в Тотнъм, което и стана. Зад всичко това стои президента на Тотнъм Даниел Леви. Това е негово дело. Очаквахме от него подобно нещо", заяви Сър Алекс за клубната телевизия на Юнайтед.

„Не може да направим нищо, но аз смятам. Че на първо място сме длъжни да изразим нашето недоволство. Мисля, че всички във Висшата лига ще обърнат внимание на случилото се. На мен ми се струва, че е необходимо да се преустанови регистрацията на Фрайърс до пълно изясняване на обстоятелствата. Безусловно, трябва да има доказателства, било то разговори по мобилен телефон или електронни писма, които да хвърлят светлина върху историята. Още един път ще кажа, че аз съм много разочарован от действията на Тотнъм. Каквито и да са причините, те не оправдават този факт, че толкова голям клуб е тръгнал по този път. Аз съм много разстроен", каза още наставникът на Юнайтед.

 

  Сподели
132