Официално: Нюкасъл подписа с Дебюши


Н. Гавазов

Официално: Нюкасъл подписа с Дебюши

Нюкасъл официално потвърди привличането на защитника на Лил и националния отбор на Франция Матийо Дебюши. Сделката се оценява на 5 милиона паунда. „Свраките" се оглеждаха за Дебюши още миналото лято, но така и не успяха да се договорят с Лил. Сега обаче Нюкасъл сериозно е обезпокоен за мястото си в английския елит и възобновявайки си интереса към Матийо, доведе нещата до успешен край.

Според информация на официалния сайт на клуба от „Сейнт Джеймсис Парк", Дебюши е сключил с Нюкасъл договор за пет и половина години и ще играе с фланелка номер 26.

27-годишният французин е приятел с полузащитника Йохан Кабай, който също дойде при „свраките" от Лил. Това обстоятелство е изиграло немалка роля в хода на преговорите.

„Чувствам се забележително като играч на Нюкасъл. След много чудесни години в Лил, аз почувствах, че ми трябва ново предизвикателство. Нямам търпение да започна да играя за новия си отбор, който участва в едно от най-добрите първенства в света. Ще се старая с всички сили за благото на Нюкасъл", заяви Дебюши за официалния сайт на Нюкасъл.

 

  Сподели
92