Ериксон: Във всеки отбор се случват такива неща


Н. Гавазов

Ериксон: Във всеки отбор се случват такива неща

Бившият старши-треньор на националния отбор на Англия Свен-Горан Ериксон коментира инцидентът, при който нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели влезе в конфликт с мениджъра на тима Роберто Манчини по време на вчерашната тренировка на отбора.

„Във всеки футболен клуб в света се случват такива неща. Просто те не попадат в пресата. Разликата е, че хората по време на тренировката на Сити могат да фотографират това, което се случва на терена. Същото беше и навремето когато работех там. Така и не се оправихме с това нещо", заяви Ериксон за ВВС.

„Не един път се е налагало да отправям играчи у дома им след такива инциденти. Говорех им: „Прибери се у дома и ела утре". Просто тези ситуации не попадаха във вестниците. Понякога един футболист прави лоши неща и другият му отвръща. Това е нормално, защото футболът е контактен спорт. Треньорът е длъжен да пресече подобни неща, тъй като отговаря за всичко. По какъв начин ще се справи - зависи от ситуацията. Всеки опитен специалист в страната би се справил", каза още шведът.

„Видях фотографията в Интернет и да, на нея се вижда, че Манчини прелива от ярост. Не знам какво се е случило дотогава. Но мога да кажа, че Роберто е много добър човек. Разбира се, той е емоционален, кръвта му е гореща, но не бих казал, че се отличава с прекомерна избухливост. Просто той държи здраво за отбора", завършва Ериксон.

 

  Сподели
91