Пардю потвърди напускането на Ба и пристигането на Дебюши


Н. Гавазов

Пардю потвърди напускането на Ба и пристигането на Дебюши

Наставникът на Нюкасъл Алън Пардю потвърди раздялата с нападателя Демба Ба, а също така съобщи за скорошното подписване на договор с десния защитник на Лил Матийо Дебюши. Както е известно, в сряда Челси предложи 7 милиона паунда, записани в контракта на Ба като сума за откупване на трансфера му. Въпреки, че на сенегалеца предстои да съгласува заплатата си и продължителността на своя договор с „аристократите", Пардю е уверен, че нищо няма да попречи на сделката.

„Работата е свършена. С нашата благословия той се отправя в Челси. Демба игра фантастично за нас, а при раздялата си с него има и положителни неща. Ние се отървахме от неопределеността и сега може да продължим напред. Клубът е по-важен от всеки един играч", цитира The Guardian думите на Пардю.

На вчерашния мач от 21-я кръг на Висшата лига на Англия с Евертън, на трибуните на „Сейнт Джеймсис Парк" беше забелязан и Матийо Дебюши. Наставникът на „свраките" потвърди, че в четвъртък 27-годишният французин ще премине медицински изследвания.

„Трансферът му тук е само въпрос на преминаване на медицински изследвания и уточняване на някои детайли. Десният фланг на отбраната е ключова позиция за нас и ние искаме да го подсилим. Надявам се, че майсторството и опита на Дебюши ще се окажат достатъчни, защото именно такива качества не ни достигаха срещу Евертън. И още малко майсторство и малко опит в ключовите моменти", съобщи Пардю за ВВС.

 

  Сподели
81