Фърдинанд: Ван Перси извършва фантастичен по обем работа


Н. Гавазов

Фърдинанд: Ван Перси извършва фантастичен по обем работа

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сподели впечатленията си от играта на Робин ван Перси, а също така отбеляза, че в шампионата на Англия все още нищо не е решено. Както е известно, в първият си мач за 2013 година срещу Уигън холандският нападател оформи своя 18-ти и 19 -ти гол с фланелката на „червените дяволи", а уверената победа с резултат 4:0 позволи на Юнайтед да запази разликата си от седем точки на първото място в турнирната таблица на Висшата лига.

„Робин играе важна роля в отбора. Мениджърът видя в него нещо и си постави за цел да го закупи през лятото. За щастие, в момента той прави именно това, което се очаква от него. Робин не само вкарва голове. Той добре контролира топката и асистира. Въобще, той извършва фантастичен по обем работа", заяви Рио за Magic 1152.

„До края на сезона е още далече. Медалите не са разпределени, така че ни чака още много работа. Но пак повтарям, Ван Перси е фантастичен. Въпреки това, победата в шампионата е успех на целия отбор, а не само на един човек. Важна е и добрата атмосфера. В Юнайтед има всичко това, просто трябва да продължаваме да работим и да работим. В момента сме концентрирани изцяло върху своята игра и няма смисъл да обръщаме внимание на конкуренцията", завършва Фърдинанд.

 

  Сподели
66