Мойс: Фелайни трябва да взема пример от Меси


Н. Гавазов

Мойс: Фелайни трябва да взема пример от Меси

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс призова своя възпитаник Маруан Фелайни да запази спокойствие по време на мачовете и да не се подава на провокациите на съперниците. Както е известно, в неотдавнашната среща против Стоук Сити, белгийският национал удари с глава защитника на „грънчарите" Райън Шоукрос. Въпреки, че рефера пропусна този епизод, Футболната асоциация на Англия наказа лидера на „карамелите" с дисквалификация за три мача.

Тази вечер Фелайни най-после може да излезе на терена и да помогне на своя отбор в рамките на Висшата лига против Нюкасъл. Преди гостуването на „Сент Джеймсис Парк" Мойс предупреди Фелайни да се запаси със спокойствие и да не отвръща на грубостите с грубост.

„Най-добър пример за него в тази насока се явява Лионел Меси. Съперниците правят всичко възможно, за д аго спрат: удрят го по краката, дърпат го и провокират. Но той остава на терена и продължава да си върши работата. Това е характерно за добрите футболисти. По такъв начин той казва на своите съперници: „Правете всичко каквото искате, това не ме вълнува", заяви Мойс.

 

  Сподели
66