Венгер: Мачът не беше толкова лек


Н. Гавазов

Венгер: Мачът не беше толкова лек

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели впечатленията си от срещата от 20-я кръг на Висшата лига на Англия против Нюкасъл. Както е известно, двата отбора изиграха един вълнуващ мач и оставиха без дъх зрителите, които станаха свидетели на цели десет гола за крайното 7:3 за Арсенал. Въпреки полученият резултат, наставникът на „артилеристите" не смята, че победата е дошла леко.

„Мачът не се разви толкова леко за нас, както показваше резултата на таблото. Изпитвахме трудности, особено що се касае през първото полувреме, когато ми се струваше, че не играем на максимума си и сме включили ръчната спирачка", заяви Венгер след мача.

„Нервничехме и не можехме да отнемаме топката от играчите на Нюкасъл. В края вече ни беше по-леко, но играта си беше трудна. Обезпокоен ли съм от допуснатите голове? Да, защото три пъти повеждахме и три пъти Нюкасъл изравняваше, а това е отбор, който добре атакува. Впечатлен съм от играта на Ба, Марво и Тиоте. Нюкасъл е силен отбор", каза още наставникът на Арсенал.

„Жиру оказа голямо влияние върху мача, излизайки на терена. Беше много остър, добре действаше при дриблирането, беше мобилен и техничен", допълни Венгер.

 

  Сподели
79