Юнайтед с успех над УБА, задържа преднината пред Сити (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с успех над УБА, задържа преднината пред Сити (видео)

Манчестър Юнайтед успя да задържи преднината си пред градския съперник и шампион на Англия Манчестър Сити, след като днес на "Олд Трафорд" тима на "Червените дяволи" успя да вземе победа от Уест Бромич Албиън, като домакините излязоха с отслабен състав. С влизането на Робин ван Перси той вкара отново за победата с 2:0.

Шинджи Кагава направи завръщането си след дълготрайна контузия, а в атака тима изведе младокът Дани Уелбек, който игра добре днес. Още в 9-ата минута Ашли Йънг напредна по фланга и след прострелно центриране от наказателното поле Гарет МакАули си вкара автогол. Силата на удара не позволи той да отреагира правилно.

В процеса на срещата Юнайтед владя топката, но гостите се бранеха добре до влизането на Ван Перси в игра на мястото на Шинджи Кагава. Кагава и Уелбек осъществяваха непрестанна преса на опонента и след смяната с това се приключи, а УБА започна да печели терен и в крайна сметка затисна Юнайтед в собственото поле. В един момент и гредата спаси Юнайтед от гол, а впрочем гостите също бяха покрити от късмета след един удар на Майкъл Карик, избит от Фостър в гредата.

В самия край на срещата Ван Перси вкара страхотен гол след като финтира противник и с фалц и много сила матира Бен Фостър.

1. Манчестър Юнайтед




49
2. Манчестър Сити




42
3. Тотнъм




36
4. Челси




35
5. Евертън




33

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
84