Венгер: Сър Алекс трябва да бъде наказан за поведението си


Н. Гавазов

Венгер: Сър Алекс трябва да бъде наказан за поведението си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се присъедини към наставника на Нюкасъл Алън Пардю и подложи на критика поведението на Сър Алекс по време на срещата от 19-я кръг на Висшата лига на Англия между „червените дяволи" и „свраките". Както е известно, шотландският специалист влезе в словесна престрелка с главния съдия Марк Дийн, недоволен от зачетения автогол на Джони Еванс, но въпреки това Футболната асоциация на Англия не наказа шотландеца, тъй като рефера не е отразил инцидента в своя доклад.

Това предизвика негативна реакция от страна на Алън Пардю, който по-рано през сезона за подобно поведение бе изпратен на трибуните, а ето, че сега своето мнение сподели и Арсен Венгер.

„Трябва ли да се държим по подобен начин? Не. Аз не винаги се представям както трябва, но поведението на Сър Фъргюсън в този мач може да се признае за лош пример за останалите. Единственото, което трябва да извлечем от инцидента е, как не бива да се държим. Понякога преминаваме границата зад техническото зона, но мениджърите трябва да бъдат наказвани за подобно поведение. Дали ще съм аз, Сър Фъргюсън или някой друг мениджър в света, правилата са си правила за всички", цитира The Guardian думите на Венгер.

 

  Сподели
133