Сър Алекс беснее: Как е възможно Пардю да ме критикува!


Н. Гавазов

Сър Алекс беснее: Как е възможно Пардю да ме критикува!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс не закъсня с реакцията си относно изказването на наставника на Нюкасъл Юнайтед Алън Пардю, който призова Футболната асоциация на Англия да накаже шотландския специалист за атаката му към реферите по време на последната среща между двата тима в рамките на Висшата лига.

Както е известно, Сър Алекс беше бесен на Майк Дийн, който зачете автогола на Джони Еванс и малко преди началото на второто полувреме на мача в сряда, изяви своите претенции към рефера. Очакванията бяха, че това поведение на наставника на „червените дяволи" ще доведе до дисциплинарно преследване от страна на ФА, но в четвъртък футболните власти обявиха, че няма да предприемат нищо срещу шотландският специалист.

Това предизвика недоволството на Пардю, който по-рано през сезона беше наказан за подобно поведение по време на победата с 2:1 над Тотнъм.

„Алън Пардю реши да ме критикува заради общуването ми със съдиите. Но самият той се отнася лошо с тях, блъска ги, а после се шегува с това. Как може той да ме критикува? Това е невероятно! Освен това, той забравя помощта, която навремето му оказах", заяви Сър Алекс по време на днешната си среща с представителите на медиите.

„Аз се държах демонстративно, но не съм излизал от рамките. Но всички вестници започнаха да ме обсъждат - единственият човек, с когото те не поговориха за това е Барак Обама. Просто той е много зает. Разбира се, всичко е в мащаба на клуба, в който аз работя. Жалко е, но аз съм треньор на най-известния клуб в света, а не на Нюкасъл, един мъничък клуб в североизточната част на Англия", продължи с тирадата си наставника на Юнайтед.

„Да, аз съм емоционален човек и всички знаят това. Извиках Майк. Вървяхме един към друг и повиших глас, но никога не съм го обиждал", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
117