Гуардиола: Челси, Юнайтед или Сити


Н. Гавазов

Гуардиола: Челси, Юнайтед или Сити

Испанският El Mundo Deportivo, позовавайки се на свои източници близки до агента на Пеп Гуардиола, съобщава за намерението на бившия старши-треньор на Барселона да се върне към работа през лятото. Според информациите, Пеп твърдо е решил да възобнови кариерата си в най-силното първенство на планетата - Висшата лига на Англия, където ще избира между три големи клуба.

В Челси го очакват големи пари и доверие от страна на Роман Абрамович, който отдавна желае да привлече Гуардиола. Пеп обаче отчита и факта, че руснакът с лекота се отървава от треньорите, които го разочароват.

В Юнайтед той има шанса да смени Сър Алекс Фъргюсън. Това е огромно предизвикателство, но също така и отговорност. Гуардиола не се страхува от подобна перспектива, а Сър Алекс неотдавна беше в Ню Йорк, за да общува с испанеца и вероятно да му предложи работата.

Не нива да се забравя и Сити. Освен неограничените ресурси, „гражданите" имат своите козове и с присъствието на Чики Бегиристайн, с когото Гуардиола успешно работи в Барселона. Към това се добавя и новината, че арабските собственици на Сити все повече са недоволни от Роберто Манчини и могат с лекота да заменят италианеца с човека, който водеше Барселона през най-успешния период на отбора.

 

  Сподели
106