Пардю смята, че Сър Алекс трябва да бъде наказан


Н. Гавазов

Пардю смята, че Сър Алекс трябва да бъде наказан

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Алън Пардю призова Футболната асоциация на Англия да предприеме дисциплинарни мерки по отношение на наставника на Манчестър Юнайтед Сър Алекс за протестите му по повод работата на арбитрите в неотдавнашната среща между двата тима. Както е известно, преди началото на второто полувреме на мача на „Олд Трафорд" в сряда, шотландският специалист изрази своите претенции към Майк Дийн и неговият помощник Питър Киркап относно зачетения автогол на Джони Еванс.
Оказа се, че Дийн не е отразил това в своя доклад и това спаси Сър Алекс от дисциплинарно преследване от страна на ФА. Но Пардю, който през този сезон вече беше наказан за подобно провинение, смята, че Сър Фъргюсън заслужава наказание.

„Мисля, че Майк Дий е малко разочарован, че никой не реагира на това. Смятам, че с такъв натиск той би могъл да се справи много лесно. Понякога ти се иска да преразгледаш своите решения, които си взел в хода на мача. Така е с треньорите и съдиите. Футболът е емоционална игра и по всичко изглежда, че те откровено си поговориха. И аз си позволих подобно нещо, но след това ме изпратиха на трибуните. Струва ми се, че ФА трябва да обърне внимание на това. Но вероятно те не смятат, че трябва да го направят", заяви Пардю за ESPN.

 

  Сподели
86