Бенитес: Трябва да развием този успех


Н. Гавазов

Бенитес: Трябва да развием този успех

Разгромната победа над Астън Вила в 18-я кръг на Висшата лига на Англия трябва да стане отправна точка за пробив, смята мениджърът на Челси Рафа Бенитес. „Аристократите" зарадваха испанският специалист, забивайки във вратата на Вила осем гола. Наставникът похвали своите футболисти, но обърна поглед и към бъдещето - лондончани трябва да набират обороти.

„Имахме план за мача. И може да видите, че от самото начало и до края отборът ни беше концентриран и уверен в себе си. Знаехме, че съперникът може да бъде опасен в контраатаките, поради това се стараехме да предотвратим това и да атакуваме така, както искаме ние. Всичко мина според нашите планове. Сега сме длъжни да развиваме успеха и да продължаваме да побеждаваме. Така ще бъде много по-лесно да докажем на всички, че може да се борим", каза Бенитес.

Наставникът на „аристократите" потвърди, че нападателя Даниел Стъридж е преминал в Ливърпул медицински изследвания и е готов да напусне сегашния си клуб през зимния трансферен прозорец.

„Съставът, с който сега разполагам е много добър и ние сме длъжни да продължаваме да търсим необходимия баланс. Ориол имаше проблеми със здравето и поради това Давид Луис беше принуден да играе в полузащита. Видяхте на терена Оскар и Пиасон - трябва да даваме почивка на някои футболисти. Що се отнася до Стъридж, той премина медицински изследвания в Ливърпул. Нищо друго към дадения момент не мога да ви кажа", каза още испанецът.

 

  Сподели
74