ФА наказа Фелайни


Н. Гавазов

ФА наказа Фелайни

Полузащитникът на Евертън Маруан Фелаини беше наказан за три мача заради удар с глава срещу Райън Шоукрос от Сток Сити по време на равенството 1:1 между двата тима в събота. От Футболната асоциация на Англия (ФА) обявиха, че белгиецът е наказан след видеозапис. Както е известно, в 59-та минута на съботната среща Фелайни с ювелирен удар изпрати в нокдаун капитана на домакините. Съдията Марк Холси обаче призна, че не е видял случилото се и поради това не е санкционирал Маруан.

По-късно в същия мач Фелайни и Шоукрос още два пъти си изясняваха отношенията - в 71-та и първата минута на добавеното време. В своя отчет рефера призна, че е бил в течение на тези събития, но е преценил, че в тях няма грубости - при обратния случай срокът на дисквалификация за лидера на „карамелите" щеше да бъде от девет мача.

ФА даде на Фелайни срок до 18:00 часа във вторник, за да обжалва санкцията, но малко след като съобщението е било получено на „Гудизън Парк", Евертън излезе с изявление, че играчът признава грешката си и се отказва от правото си на апелация.

Това означава, че белгийският халф няма да играе повече в рамките на тази календарна година, пропускайки срещите на „карамелите" срещу Уест Хем, Уигън и Челси. Той ще се завърне в игра на 1 януари в двубоя срещу Нюкасъл.

 

  Сподели
74