Демба Ба мечтае за Арсенал


Н. Гавазов

Демба Ба мечтае за Арсенал

Нападателят на Нюкасъл Демба Ба призна, че мечтае да играе за Арсенал. Тази новина е много добра за наставника на „артилеристите" Арсен Венгер, който има избор, ако реши да укрепва нападателната си линия. Достъпни за трансфер са Фернандо Йоренте от Атлетик, Клаас-Ян Хунтелар от Шалке 04 и натрупалият сериозен опит във Висшата лига на Англия Демба Ба.

През сегашния сезон нападателят на „свраките" вкара 11 гола, което е с един по-малко от двамата най-добри голмайстори на Премиършип Робин ван Перси и Мичу.

„Арсенал е един от онези отбори, за които ти мечтаеш. Нищо няма да кажа по повод слуховете. Все още не се е случило нищо. Пресата знае, че Арсенал има нужда от още един нападател, а също така е известен моя пункт в договора", заяви Ба за Canal +.

Съгласно условията в личния контракт на сенегалеца, той може да бъде закупен от всеки един клуб само за 7 милиона паунда, без Нюкасъл да може да влияе на сделката. В момента Ба се свързва освен с Арсенал, но и с Ливърпул, където изпитват остра нужда от нападатели.

 

  Сподели
154