Юнайтед разменя Нани с Уолкът?


Н. Гавазов

Юнайтед разменя Нани с Уолкът?

Манчестър Юнайтед се включи в борбата за крилото на Арсенал и националния отбор на Англия Тео Уолкът, твърди Daily Telegraph. С надеждата да продължи взаимоотношенията си със своя водещ футболист, ръководството на Арсенал предложи на Тео договор със заплата от 75 000 пануда на седмица. Уолкът отговори с отказа и от август насам в преговорите между страните няма никакъв прогрес.

Известно е, че интерес към играча има от страна на Ливърпул и Манчестър Сити. Неотдавна Челси също започна да се оглежда за английския национал, а днес стана ясно, че сред претендентите за подписа на талантливия англичанин се включва и Сър Алекс, който е готов да предостави на Уолкът възможността да последва Робин ван Перси на „Олд Трафорд".

През миналия сезон Ван Перси и Уолкът демонстрираха отлични взаимоотношения в Арсенал - ефективната игра на дуета помогна на „артилеристите" да се класират за Шампионска лига. Сега тази връзка може отново да се възстанови, но вече в състава на лидера във Висшата лига на Англия, който претендираше за Тео още през 2006 година, когато играчът беше в състава на Саутхемптън.

Интересът на Юнайтед към Уолкът е обясним и със ситуацията с Нани, който в момента получава по 80 000 паунда на седмица, но иска от своя клуб да му бъде увеличена заплата. От своя страна „червените дяволи" не желаят да изпълнят желанието на португалеца, в чиято игра през последната година няма никакъв прогрес.

Както съобщава изданието, през януари Юнайтед смята да предложи за Уолкът 10 милиона паунда плюс Нани.

Ако тази сделка стане факт, Тео ще бъде шестият играч от основния състав на Арсенал, който напуска отбора през последните две години.

 

  Сподели
80