Гигс: Манчестър Сити е новият Арсенал


Н. Гавазов

Гигс: Манчестър Сити е новият Арсенал

Ветеранът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сравни сегашното съперничество на своя отбор с Манчестър Сити с упоритата конкуренция между „червените дяволи" и Арсенал преди няколко години. В периода 1997 -2004 година „артилеристите" бяха постоянен съперник на Юнайтед в борбата за шампионската титла във Висшата лига на Англия, а директните срещи между тези два отбора винаги обещаваха непредсказуема борба, често прехвърляща предела на емоциите.

Втори пореден сезон обаче главни съперници на Юнайтед стана „възмъжалият" съсед от Манчестър. В миналия сезон именно „гражданите" спечелиха титлата, а сега Юнайтед прави всичко за връщането на шампионското си звание , побеждавайки Сити в неделя с 3:2.

„Имахме толкова много битки с Арсенал и това бяха не само качествени мачове, а много тежки във физически план мачове. Чувствам, че в неделя играта беше от такъв характер. Тогава се срещнаха два много добри отбора, а допълнителна острота предаде обстоятелството, че това беше локално дерби. В продължение на последните три години манчестърското дерби преминава много мощно. Подготовката за него протича много отдавна, хората говорят отдавна, а чувството от победата в него е още по-приятно", заяви Гигс за официалния сайт на Юнайтед.

„Това са два класни отбора, намиращи се в отлична форма и намиращи се в челото на Лигата. Първото полувреме беше наше, но след това Сити се върна към играта, както и се опасявахме. Впрочем, мисля, че дори след почивката изглеждахме опасно. При резултат 2:2 когато Сити успя да реагира, много хора биха се съгласили на равенството, но ние много често постигаме своето с помощта на голове в последните минути. Няма по-добро чувство от това, което изпитваш при победа в такъв голям мач", каза още легендата на Юнайтед.

 

  Сподели
70