Яя Туре: Голът на Ван Перси беше като удар с нож


Н. Гавазов

Яя Туре: Голът на Ван Перси беше като удар с нож

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре сподели впечатленията си от срещата от 16-я кръг на Висшата лига на Англия с Манчестър Юнайтед, в която неговият отбор претърпя поражение с 2:3. Лидерът на „гражданите" призна, че победният гол на Ван Перси в допълнителното време на срещата е било като удар с нож.

„Това поражение още по-силно ще ни мотивира да се борим за победа в шампионата. В отбора има много твърди момчета. Когато се появяват проблеми, те винаги показват характер. Ние смятахме, че ще може да спечелим срещата когато изравнихме, но Юнайтед притежава огромен опит, а Рууни проведе блестящ мач. Юнайтед наистина е голям отбор и ние сме горди, че може да им съперничим", заяви Туре.

„Все още нищо не е приключило. Ще продължим да им създаваме проблеми в шампионата. Надявам се, че в края на сезона отново ще успеем да спечелим първенството. Разбира се, недоволни сме от своята игра. През първите 20 минути владеехме инициативата, а след това Юнайтед създаде две положения и вкара. Но ние намерихме сили и успяхме да реагираме, въпреки трудностите. А голът на Ван Перси беше като удар с нож в сърцето - това е неописуемо. Но за феновете се получи невероятен мач. Точно поради това обичам английската Висша лига - това е най-добрият турнир в света", завършва полузащитникът на Сити.

 

  Сподели
141