Венгер: Четете статистиката, а не какво пишат вестниците


Н. Гавазов

Венгер: Четете статистиката, а не какво пишат вестниците

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира текущата форма на своя отбор преди днешната среща с Олимпиакос в рамките на последния кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, независимо от предсрочното си класиране за следващата фаза на турнира, на другия фронт нещата за „артилеристите" се развиват лошо и възпитаниците на Венгер заемат едва есето място във Висшата лига на Англия.

Френският специалист смята, че е неуместно да се говори за криза.

„Трябва да се гледа статистиката, а не това какво пишат вестниците. Мен ме интересува например само едно нещо - как да спечеля следващия мач и да покажем футбола, който аз харесвам. Всичко останало не ми влияе по никакъв начин. Изненадани ли сте?", заяви Венгер на снощната си пресконференция в гръцката столица.

„Притежавам група от много силни и изключително мотивирани футболисти, които имат желанието да побеждават. Разбира се, ако те не постигат успехи, започват да се разстройват, но настройката за победа не ги напуска. Ситуацията е такава, че изостанахме във Висшата лига и сега искаме да наваксаме изпуснатото, но другото, което искам да отбележа е, че за 13-ти път участваме в Шампионска лига, класирахме за четвъртфинал в Купата на Лигата и имаме всички шансове да продължим напред в Купата на Англия. Имаме много цели и предпочитаме да се съсредоточим върху тях, вместо да обръщаме внимание на това, което пишат вестниците", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
134