Юнайтед надви Рединг в исторически мач (видео)


И. Ангелов

Юнайтед надви Рединг в исторически мач (видео)

Рединг прие Манчестър Юнайтед в пореден кръг от Висшата лига на Англия и двата тима изиграха страховито първо полувреме, в което паднаха 7 гола. В крайна сметка срещата завърши при резултат 4:3 за "Червените дяволи", а това стана третия мач в историята с толкова голове в първото полувреме. Впрочем чист гол на Робин ван Перси не бе зачетен, след като съдията не видя влязлата с метър зад гол-линията топка.

Още в 8-ата минута Робсън-Кану вкара за домакините и отвори мача. Той завърши с добър удар от воле. Само 5 минути трябваха на Андрерсон да забие топката в ъгъла на вратата от вътрешността на наказателното поле. В 16-ата минута Уейн Рууни обърна срещата, вкарвайки от дузпа.

Само след 3 минути Адам Ле Фондр върна равенството след корнер на Шори. В 23-ата минута Рединг обърна срещата отново в своя полза след гол на Морисън, отново след корнер на Ники Шори.

В 30-ата минута Уейн Рууни отново вкара и върна равенството. Евра асистира за това попадение, намирайки Рууни на изгодна позиция. В 34-ата минута Рууни пак бе замесен в резултата, асистирайки на Ван Перси за нов обрат. До края на полувремето холандеца излезе на 2 пъти сам с вратаря, но не успя да вкара повече. Всъщност успя, но ударът му не бе зачетен за гол, когато топката премина гол-линията.

През втората част головете секнаха във всеки смисъл на думата. В един момент Робин ван Перси отне топката от вратаря на домакините, направи няколко крачки с нея успоредно на вратата и му оставаше най-лесното - да я бутне във вратата, но той я запрати високо над вратата от 2 метра. В крайна сметка резултатът не се промени.

 

1. Манчестър Юнайтед




36т.
2. Манчестър Сити




33
3. Челси




26
4. Тотнъм




26
5. УБА




26

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106