Клатенбърг ще продължава да обслужва мачове на Челси


Н. Гавазов

Клатенбърг ще продължава да обслужва мачове на Челси

Президентът на Асоциацията на английските рефери Алън Лейтън смята, че Марк Клатенбърг в скоро време ще започне да обслужва мачове с участието на Челси. Както е известно, последната среща между Манчестър Юнайтед и Челси в рамките на Висшата лига на Англия завърши по скандален начин. Клатенбърг, който във въпросният двубой бе главен съдия, прие няколко спорни решения, които пряко повлияха на резултата.

Освен това, ръководителите на лондонския клуб обвини Марк в произнасянето на расистки обиди по адрес на Джон Оби Микел. Но преди няколко дни Клатенбърг беше оправдан от ФА, а по-рано и от полицията.

Първата игра, на която Марк беше назначен след инцидента стана вчерашният мач между Тотнъм и Уест Хем. Реферът изпълняваше функциите на резервен арбитър, а след срещата Сам Алърдайс призна, че се радва от завръщането на рефера на работа.

В следващият кръг Клатенбърг ще обслужва като главен съдия мача Саутхемптън - Норич. Засега не може и да става дума Марк да води среща на Челси, но Лейтън е убеден, че рано или късно арбитъра ще бъде използван.

„Аз смятам, че той още известно време няма да получава наряди за двубои на Челси. На-важното сега за Марк е да се върне към съдийството и нормалният живот. А от своя страна предполага и работа в двубоите на Челси.

 

  Сподели
90