Венгер: Висшата лига на Англия си остава най-силна в Европа


Н. Гавазов

Венгер: Висшата лига на Англия си остава най-силна в Европа

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че Висшата лига на Англия все още не е загубила своите позиции, независимо на неуспешното представяне на английските клубове в Шампионска лига. Възпитаниците на Венгер в сряда завоюваха място в плейофите на главния турнир на Стария континент, побеждавайки на свой терен френския Монпелие с 2:0. По-рано с тази задача се справи и Манчестър Юнайтед, но останалите двама представителя на Албиона - Манчестър Сити и Челси вече загубиха шансове да направят това или се намират на границата на това.

Въпреки това, според френският специалист Висшата лига на Англия си остава най-доброто първенство в Европа. Наставникът на Арсенал смята, че останалите първенства не могат да бъдат конкуренция на Премиършип.

„Висшата лига си остава най-силното първенство на континента. Когато английските клубове искат да имат някой футболист, те подписват договор с него. Докато това положение се запази, това ще е най-мощният шампионат в Стария Свят", заяви Венгер за Sky Sports.

„Английският шампионат е най-добър, защото е представен от най-ярки събития на терена и извън него. Аз имам предвид това, което изпитва всеки един зрител от гледането на мачовете, а футболистите от участието в срещите. Нашата лига стана по-силна с течение на времето, но и останалите шампионати повишиха нивото си. Немският футбол в момента е в голям подем, освен това постепенно се завръща класата на френския клубен футбол, като например при ПСЖ", допълни специалистът.

„Не мисля, че сме по-слаби. Да вземем пример за Манчестър Сити: те отново попаднаха в силна група, но както преди си остават добър отбор, защото се намират на върха в таблицата за класиране", завършва Венгер.

 

  Сподели
102