Челси и Ди Матео се разделиха


Н. Гавазов

Челси и Ди Матео се разделиха

Челси обяви, че се раздели с мениджъра си Роберто Ди Матео. Първоначално информацията се появи на официалната страница на клуба в Twitter, а малко по-късно съобщението беше публикувано и на сайта на „аристократите". Както е известно, снощи „сините" претърпяха най-голямото си поражение в евротурнирите от 12 години насам, след като отстъпиха с 0:3 на Ювентус и по този начин поставиха под въпрос по-нататъшното си участие в Шампионска лига.

В първенството на Висшата лига на Англия пък „аристократите" са в серия от четири поредни мача без победа, включително и две загуби.

Късно снощи известният италиански анализатор Танкреди Палмери написа на страницата си в Twitter, че Ди Матео е уволнен - за това FUTBOL TV съобщи малко след появата на информацията. По-късно Роберто отрече това съобщение и заяви, че остава с отбора.

По всичко изглежда, че Палмери се оказа прав и ето, че новината беше потвърдена официално от Челси.

„Последните резултати на отбора не са задоволителни, собственикът и Борда на директорите смятат, че е необходима промяна, за да се развива отборът в желаната насока, навлизайки в решителен момент от сезона," пише в изявлението", се казва в изявлението.

„Клубът е изправен пред трудна задача да продължи в следващата фаза на ШЛ, както и поддържането на силна конкуренция за върха във Висшата лига. Нашата цел е да останем възможно най-конкурентни, тъй като предизвикателството е по всички фронтове", продължава съобщението.

„Собственикът и Борда биха искали да благодарят на Роберто за всичко, което той е направил за клуба. Роберто помогна за историческата победа в Шампионската лига победа и спечелването на ФА Къп. Ние никога няма да забравим огромния принос, който той има в историята на този клуб и той винаги ще бъде добре дошъл на "Стамфорд Бридж". Клубът ще обяви съвсем скоро кой ще е новият мениджър на първия отбор", завършва изявлението.

 

 

  Сподели
161