Ди Матео може да си загуби работата в края на седмицата


Н. Гавазов

Ди Матео може да си загуби работата в края на седмицата

Половин година след победата в Шампионска лига, наставникът на Челси Роберто Ди Матео може да остане без работа. Бодрият старт на „аристократите" остана назад и в последните си седем мача лондончани удържаха едва три победи, а в съблекалнята на тима цари недружелюбна атмосфера.

Така например, след поражението от Уест Бромич с 1:2 в събота, вратарят Петер Чех обвинил Ди Матео за това, че отбраната играе ужасно и той е бил „разкъсан" от противника. Освен чешкия страж, своето неудовлетворение са изразили още няколко изпълнители, чийто имена остават в тайна.

Най-много са протестите срещу бразилския защитник Давид Луис, който така и не може да поеме лидерските функции в отбраната в отсъствието на Джн Тери. По всяка вероятност бразилецът ще пропусне мача с Ювентус в Шампионска лига, а заедно с него на резервната скамейка ще бъде и Фернандо Торес, който отново забрави за своите голмайсторски подвизи в Атлетико и Ливърпул.

Като цяло, настоящата седмица ще стане определяща за по-нататъшната съдба на Ди Матео. В случай на загуба утре от Ювентус, Челси на практика ще излети от груповата фаза на Шампионската лига, а през уикенда предстои мач с Манчестър Сити. Евентуален неуспех срещу „гражданите" сериозно ще усложни задачата пред лондончани да спечелят Висшата лига на Англия, тъй като разликата от лидера ще нарасне на седем точки.

Предполага се, че собственикът Роман Абрамович изобщо няма да прояви снизхождение към италианеца и ще му покаже вратата, а на „Стамфорд Бридж" може да дойде Пеп Гуардиола.

 

  Сподели
99