Ръководството на Арсенал продължава с изненадите


Н. Гавазов

Ръководството на Арсенал продължава с изненадите

Действията на босовете на Арсенал по отношение на политиката спрямо договорите с футболистите продължава да изненадва. В момента ръководството на клуба води преговори с крилото Окслейд-Чембърлейн за подписване на нов контракт, но любопитното е, че заплатата, която се предлага на играча от националния отбор на Англия е по-ниска от тази на резервите Себастиан Скилачи и Маруан Шамак.

Скилачи, Шамак, а също така и отдаденият под наем Никлас Бендер получават около 50 000 паунда на седмица. Окслейд-Чембърлейн в момента печели по 15 000 в британска валута, но клуба има намерение да увеличи заплата му само три пъти - до 45 000, а The People твърди дори за 40 000 паунда.

Тази новина вероятно ще огорчи привържениците на Арсенал, които отдавна са обезпокоени от неспособността на ръководството да се договаря с играчите за новите им контракти. Именно по тази причина бяха загубени някои важни играчи, а риска това да се случи с Тео Уолкът през зимата е много голям.

19-годишният Окслейд-Чембърлейн провежда своя втори сезон в Арсенал, където той дойде през лятото на 2011 година от Саутхемптън. Алекс има дългосрочен договор и засега няма опасения, че звездата може да бъде изпусната, но изненадата от недалновидната политика на клубното ръководство си остава.

 

  Сподели
138