Рууни иска да надмине постиженията на Сър Чарлтън


Н. Гавазов

Рууни иска да надмине постиженията на Сър Чарлтън

Нападателят Уейн Рууни постави пред себе си задачата да надмине рекорда на Сър Боби Чарлтън по количество отбелязани голове за Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия. За своите 27 години Рууни е един от най-добрите голмайстори в историята на „червените дяволи. Но за да стане най-добър, той трябва да вкара още 64 гола, за да надмине постижението на Сър Чарлтън.

На Рууни също така му трябват 17 попадения на сметката, за да изпревари постижението на легендата и в националния отбор. Тази седмица Уейн можеше да се приближи към до Сър Боби по този показател, но травмата му попречи да играе срещу Швеция.

Рууни разчита, че кариерата му ще продължи още около 10 години. По този въпрос той опира до опита на двамата си съотборника Пол Скоулс и Райън Гигс, които на солидна футболна възраст продължават да изненадват.

„Да надмина Сър Боби по количество отбелязани голове е наистина голямо предизвикателство. Той е легендарен футболист, оказващ огромно влияние на този клуб. Ако успея да надмина неговото постижение и да стана най-добър голмайстор за Манчестър Юнайтед и евентуално за Англия ..., ох, това ще е много хубаво", заяви Рууни за Shortlist magazine.

„Аз искам да играя толкова дълго, колкото мога. В съблекалнята има такива играчи като Гигс и Скоулс и именно благодарение на тях аз черпя вдъхновение, че мога да направя същото. Искам кариерата ми да продължи поне още десет години", допълва нападателят.

 

  Сподели
75