Изгубено писмо вади Сисе от мача срещу Суонзи?


Н. Гавазов

Изгубено писмо вади Сисе от мача срещу Суонзи?

Нападателят на Нюкасъл Папис Сисе може да получи забрана да не играе в следващия мач на „свраките" от Висшата лига заради разногласия между клуба и Футболната федерация на Сенегал. През уикенда Нюкасъл ще гостува на Суинзи и се очакваше, че Сисе ще бъде в стартовия състав на тима на Алън Пардю.

На това обаче може да попречи отсъствието на играча от лагер-сбора на националния си отбор за приятелския мач в средата на седмицата.

Работата в това е, че нападателя отказа повиквателната, оправдавайки се с травма в гърба, която не му позволи да участва в мача срещу Уест Хем. Сисе наистина беше контузен и Нюкасъл информира футболните чиновници на африканската държава, изпращайки съответните медицински документи.

Както се изясни днес, сенегалската страна не е получила никакви документи от „свраките". Според правилата на ФИФА, ръководителите на футбола в африканската страна имат право да наложат на Сисе дисквалификация за пет дни, което означава, че играча най-вероятно няма да може да излезе срещу Суонзи.

„Смятаме, че направихме всичко възможно, в това число предоставихме на сенегалската федерация необходимата информация, но изглежда, че те не са получили нищо. Към момента водим преговори с тях и разчитаме, че Папис ще е достъпен за събота", заяви Пардю за Sky Sports.

 

  Сподели
105