Ди Матео: Висшата лига ни пречи да спечелим Световното клубно първенство


Н. Гавазов

Ди Матео: Висшата лига ни пречи да спечелим Световното клубно първенство

Наставникът на Челси Роберто Ди Матео остана много разстроен от това, че ръководството на Висшата лига на Англия отказа да премести мача на неговия отбор срещу Съндърланд на 8 декември на друга дата. Както е известно, победата в Шампионска лига даде право на „сините" да вземат участие в Световното клубно първенство. Още на 13 декември възпитаниците на Ди Матео ще трябва да играят в полуфинал на този мини турнир в японския град Йокохама.

Преди този двубой обаче, на 8 декември Челси ще пътува до Съндърланд, където ще играе мач в рамките на Висшата лига на Англия. Лондонският клуб се обърна с молба към ръководството на Премиършип с молба да отложи въпросната среща за по-късно, но футболните чиновници не откликнаха на щенията на клубните босове.

„Мислех, че Висшата лига е заинтересована от това, нашият отбор да постигне успех в Япония - ползата за английския футбол щеше да е голяма. Аз съм много изненадан от тяхното решение. Пристигаме в Япония с разлика във времето от 9 часа, три дни преди мача и разбира се, че искаме да повишим своите шансове за успех. Турнирът стартира на 6-ти и съперникът ни ще поддържа бойна готовност цяла седмица. А за нас това ще е голям риск относно здравето на играчите. Ясно е, че календарът е много наситен, но ако имаше желание, щеше да се намери възможност. Вие виждате по какъв начин всички останали федерации помагат на отборите си, за да се представят добре в евротурнирите, а тук?... Победата в Световното клубно първенство е много важна за нас. Този трофей все още не е в нашия кабинет, така че искаме да го донесем на „Стамфорд Бридж", заяви Ди Матео за ESPN.

 

  Сподели
112