Берба с 2 гола и асистенция за равен на Емирейтс, Артета порти дузпа в 94-ата минута (видео)


И. Ангелов

Берба с 2 гола и асистенция за равен на Емирейтс, Артета порти дузпа в 94-ата минута (видео)

Отборът на Арсенал прие Фулъм в поредното лондонско дерби на Висшата лига. Тази среща завърши при резултат 3:3, а българският нападател на гостите Димитър Бербатов успя да отбележи две попадения и да асистира за едно, подсигурявайки трите попадения на своя отбор.

Арсенал поведе още в 11-ата минута чрез Оливие Жиру. Той вкара с глава след корнер, а асистенцията бе за Уолкът. В 23-ата минута Подолски донесе нов гол за домакините. 6 минути по-късно Бербатов върна гол. Българинът се оказа сам с топката след един корнер и нямаше как да сбърка.

В 40-ата минута Кацаниклич, който влезе рано на мястото на Ричардсън, успя да вкара. Бербатов центрира добре за този гол с глава. В 67-ата минута българинът вкара с хладнокръвие дузпата, изработена от Брайън Руис. Само след 2 минути обаче Жиру вкара отново след асистенция на Уолкът.

В 94-ата минута Микел Артета получи шанса да изпълни дузпа и пропусна шанса да даде победата на Арсенал. Всъщност това бе невероятно спасяване на Шварцер, който усети ъгъла и спаси по прекрасен начин.

Така в крайна сметка с 3:3 класирането в Англия до момента изглежда така:

 

5.   Уест Бром




20т.
6.   Тотнъм




17т.
7.   Арсенал  



16т.
8.   Фулъм




16т.
9.   Уест Хем




15т.
10.   Нюкасъл




14т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121