Адамс: Арсенал не може да спечели титлата


Н. Гавазов

Адамс: Арсенал не може да спечели титлата

Тони Адамс смята, че Арсенал се е провалил в опитите си да запази най-добрите си футболисти, което е довело до там, че „артилеристите" нямат никакъв шанс за спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. Както е известно, лондончани претърпяха поражение с 1:2 при гостуването си на Манчестър Юнайтед в събота и този негативен резултат ги остави на девет точки зад лидера в класирането.

Първия гол на Юнайтед бе отбелязан от Робин ван Перси, който напусна Арсенал през лятото, след като обяви, че няма да подпише нов договор с клуба от Северен Лондон. Заминаването му бе предшествано от това на Сеск Фабрегас, Самир Насри и Гаел Клиши, и Адамс смята, че постоянната продажба на играчи лишава Арсенал от шансове за титлата.

„Никога не съм се доближавал до последната година на договора си. Няма нужда да ги оставяш да влязат в заключителния сезон от контракта и след това да ги гониш за нови договори. Става дума за победа, но как да я получиш? Имаш най-добрите играчи, продаваш ги, е няма как да спечелиш. Щом ги продаваш, тогава е ясно, че не се бориш за титли. Трябва да запазиш най-доброто, ако искаш да побеждаваш", цитира Standard думите на Адамс казани в интервю за програмата Sportweek на BBC Radio Five.

Тони прогнозира и какво да очакват феновете на Арсенал през този сезон, което едва ли би с харесало на привържениците на тима.

„Ако Венгер ги класира в топ четири, значи е направил нещо блестящо", добави Адамс.

 

  Сподели
87