Венгер: Миналогодишният резултат не ни тревожи


Н. Гавазов

Венгер: Миналогодишният резултат не ни тревожи

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че печалните спомени от миналогодишната визита на „Олд Трафорд" не тревожат по никакъв начин воденият от него отбор преди съботната среща против Манчестър Юнайтед в рамките на десетия кръг на Висшата лига на Англия.

На старта на миналия сезон „артилеристите" претърпяха унизително поражение от Юнайтед с 2:8, в резултат на което бяха разклатени дори позициите на самия Арсен Венгер - ръководителите на лондонския клуб раздаваха интервюта и говореха за доверие в мениджъра.

Независимо от миналогодишния резултат и независимо от петте допуснати гола от Рединг във вторник вечер, Венгер е убеден, че този път тази история няма да се повтори.

„Резултатът от този мач предизвиква в мен известно безпокойство, но ние пристигаме уверени в собствените си сили. Аз нямам намерение да припомням на отбора този мач, защото 90 процента от играчите, на които им предстои да излязат на терена в събота не играха на „Олд Трафорд" през миналия сезон", заяви Венгер за ESPN.

„Отчитайки тогавашния резултат, в сегашният сблъсък съществува емоционален момент, но аз изобщо не мисля за отмъщение в предстоящия мач. От гледна точка на футбола не мисля, че трябва да придаваме голямо значение на тази среща. Всичко зависи от отбора, който е длъжен да покаже, че е по-добър от миналогодишния си образец. Аз продължавам да си мисля, че резултатът през миналата година дойде заради стечение на определени обстоятелства", каза още френският специалист.

 

  Сподели
64